» 
   

Vuoden 2015 uudet pikavipit 4.1.2016

Vuonna 2015 markkinoille tuli uusia lainapalveluita 6 kappaletta. Näihin lukeutuvat Limiitti.fi, Cashbuddy, Fleksiluotto, Credigo, NordCredit ja Saldo.com. Lisätietoa ja tarkemmat esittelyt kyseisistä palveluista löydät parhaiten Tuntitilin uudet pikavipit -listauksesta.

Vuoden 2014 uudet pikavipit

Vuonna 2014 Suomen markkinoille uutena pikavippinä tuli muun muassa TrustBuddy, joka tarjosi korotonta pikavippiä 50 - 600 € 14 vuorokaudeksi. Tarjous koski sekä uusia että vanhoja asiakkaita. TrustBuddy tarjosi pikavipin myös 30 vuorokauden maksuajalla, mutta tällöin tuli maksaa pieni korko pikavipille.

Vuonna 2015 TrustBuddy lopetti toimintansa, eikä myönnä enää lainaa uusille asiakkaille.

Etua.fi ei ole uusi pikavippiä tarjoava yritys, vaan palvelun kautta voi kilpailuttaa kulutusluottoja. Palvelu on ilmainen ja sitä kannattaa kokeilla, jos tarvitsee hieman isompaa lainaa. Lainan kilpailutus kestää hieman, joten palvelu ei välttämättä ole optimaalinen nopeasti lainaa tarvitseville.

Huhtikuuhun 2014 mennessä muita uusia pikavippejä ei markkinoille ole tullut.

Vuoden 2013 uudet pikavipit

Vuonna 2013 ei uusia pikavippejä tarjoavia yrityksiä markkinoille ole tullut, johtuen pikavippeihin kohdistuneesta lakiuudistuksesta. Päin vastoin moni pikavippipaikka on lopettanut toimintansa. Toisaalta tämä on asiakkaille positiivinen asia, koska markkinoille jääneet pikavippipaikat toimivat tuloksellisesti. Tuloksellisuus taas tarkoittaa tyytyväistä asiakaskantaa.

Vuoden 2012 uudet pikavipit

Vuonna 2012 Suomeen rantautui muun muassa Halenslaina, joka ryhtyi myöntämään Suomessa lainoja vuoden 2012 alkupuolella. Halenslaina on osa ruotsalaista rahoitusyhtiötä Time Finans AB:ta, joka on perustettu vuonna 1987.

Uusien pikavippien aloitukseen on vaikuttanut muun muassa suunnitelmat muuttaa pikavippejä rajoittavaa lainsäädäntöä. Vuoden 2011 aikana uusia pikavippejä perustettiin enemmän.

Vuoden 2011 uudet pikavipit

Uusin pikavippipaikka on vuoden 2011 joulukuussa toimintansa aloittanut Blue Finance. Samaan aikaan aloitti myös Blue Finance Oy:n alaisuuteen kuuluva Lainakeidas.fi.

Kesäkuussa 2011 aloitti toimintansa Reissuvippi. Reissuvippi on osa Lainasto Oy:ta. Lainaston alaisuudessa toimivat myös pikavippisivustot Lainasto.fi ja 24pikavippi.fi.

Vuoden 2011 alkupuolella toimintansa aloitti Top Finance Oy:n alaisuuteen kuuluva Vippikeskus. Top Financeen kuuluvat lisäksi Nopsavippi, Takuuvippi, Vippihelp, Vippikulma ja Vippipalvelu.

Myös Laina.fi ja Capitum aloittivat toimintansa vuoden 2011 alkupuolella. Laina.fi toimii OK Money Finance Oy:n alla ja Capitum Botnia Finance Oy:n alla. OK Money Financeen kuuluvat lisäksi OKMoney.fi ja Nettivippi. Botnia Financeen kuuluvat lisäksi Helppolaina ja Helppovippi.

Uudet pikavipit kiven alla

Täysin uusia pikavippipaikkoja ei lähivuosien aikana ole montaakaan perustettu, vaan olemassa olevat pikavippiyritykset ovat vain perustaneet uusia brändejä. Saman konsernin alle perustetut lainasivustot voivat Suomen lainsäädännön mukaan hyödyntää samoja maksuhäiriömerkintöjä.

Esimerkki: Jos olet yrittänyt lainata rahaa OKMoney.fi sivustolta ja lainaa ei ole sinulle myönnetty, et tule lainaa saamaan myöskään muilta OK Money Financeen kuuluvilta pikavippipaikoilta (Laina.fi ja Nettivippi).